fredag, juni 29, 2012

PARASIGHT - Moral Recession 7"

PARASIGHT - Moral Recession 7" [Screaming Records, Reason-006] Dansk hardcore med ett påtagligt 2000-2006-sound, vi snackar Tragedy/From Ashes Rise-stuket, sena Disfear men samtidigt förklädd metalcore (Shai Hulud eller kanske Trap Them). På pappret påminner dom lite om End of All, fast svennarna är lite hårdare. Speciellt sången låter som den hörde mer hemma i ett metalcoreband. Det här är välspelat och välljudande, men stuket är uttjatat och det kommer förmodligen inte göras några fler odödliga klassiker i genre. Ju längre in på skivan jag kommer desto mindre förknippar jag det med crust (B-sidan inleds dock ganska starkt), det är d-takten som luras. Det här är inte dåligt, det är dock lite för spretigt för min smak, lite för långt från originalreceptet, lite för långt ifrån Meanwhile.

http://parasight.dk

En, nu mixad, Parasit

Parasit, som sitter inne på medlemmar ifrån Uncurbed, 3 Way Cum, Diskonto och Anger Burning har mixat färdigt sin inspelning. Eller hur låter det redigt, inget krångel, ingen lek! Ser fram emot första släppet (och att få höra solon i varje låt)!

http://parasit.bandcamp.com

tisdag, juni 19, 2012

CONDITION - Deteriorating 7"

CONDITION - Deteriorating 7"
[De:Nihil, Nihil009]
Jag har aldrig hört Los Angeles-baserade Condition tidigare men det här lät ju riktigt gött. Den här 5 låtars inspelningen släpptes i 100 ex på kassett förra året, De:Nihil diggade så det blev 350 till på vinyl. Det här har en ”japan light influens”, men trots noisig framtoning är inspelningen lite halvfet och fluffig. Låtmässigt känns det jävligt skandinaviskt, vi snackar 80-tals hardcore så klart, lägg till japandist/wah-wah och vrål åt jappehållet så är du nästan hemma. Favvolåten är 'Complete fucking robbery', jag skriker 'ta era batonger och kör upp dom i röven' under refränger även om riffet inte är speciellt likt. Det är en jävla attack i trumspelet och det hörs att det inte är nån färsking som sitter på trumpallen, jävligt gött vev. Det här är ingen framtida hardcoreklassiker men det är tillräckligt bra och klösigt för att arkivera och plocka fram när man är sugen på lite vassa riff.
www.denihilrecords.com

söndag, juni 17, 2012

Gigtips, istället för midsommar



På HÄRDEN.
MED KORT VARSEL BEHÖVER VI BAND SOM KAN SPELA UNDER MIDSOMMARHELGEN! OM VI INTE REDAN HÖRT AV OSS TILL ER SÅ HÖR AV ER TILL OSS!

Fredag 22 Juni: "Civil Olydnad" http://www.myspace.com/civilolydnad
"Terror Cunts" Lokala kids spelar punk

 Lördag 23 Juni: stiff.gbg Postpunk http://stiff-gbg.tumblr.com/ "Waffel SS" Punk as fuck! *PUNXDISCO NÄR SOLEN GÅR NER BÅDA DAGAR!
*VEGANMAT KOMMER SERVERAS Inträde=50kr/dag

M:40 släpper nytt

M:40 har spelat in ett nytt album efter en liten paus, 'Diagnos' släpps av Halvfabrikat fredagen den 13:e juli. www.m40.se

lördag, juni 16, 2012

Gigtips GBG


60:- Första bandet kl 20
Kom och stöd Härden, som behöver stöd till nystarten med nytt folk som driver stället!

söndag, juni 10, 2012

Unsane och Black trip caught on tape

I Fredags spelade Unsane på le Trück och dom piskade det mesta på länge, jag bara stod och log efter en stund, så jävla surt, tvärt och stenbra. Big Business spelade också men dom har jag inte haft nån kärleksrelation till på ett par år men det funkade. Veckan innan var jag på Muskelrock som inte välsignades med samma pärlaväder som förra året, utan bjöd på kyla, regn och rusk. Raven hade headset och gjorde en jävla bra spelning, andra fina gigs var det med Black Trip (som ni kan se här nere), Early Man, Slingblade och Spiders.

torsdag, juni 07, 2012

MOLOKEN – Rural CD

MOLOKEN – Rural CD
[Discouraged, MMI 13 ]
Dystert, vilket man kanske kan förstå av bandnamnet, träskmangel från nordliga breddgrader. Jag tycker att det är något i soundet som känns bekant, nått som får mig att tänka på det sena nittiotalet. Förmodligen är det svenska Neurosis-influerade band jag tänker på, jag tänker på både på Breach och Burst, fast om man tar bort hardcoreelementet och istället adderar post/extrem metal (av det slöare slaget). Jag gillar Rural, det känns ödsligt, kargt och lite jävligt, dock är det inte lika smutsigt som de band jag brukar föredra, vilket man kanske kan härleda till att Moloken troligtvis har en bakgrund, tvärtemot min, i metal och inte i punk. 52 minuter långa 'Rural' är framförd och producerad på ett ypperligt sätt, jag bortser från avsaknaden av smuts. Som alltid med sån här musik finns det nya detaljer och lager som framkommer vid varje lyssning, jag är egentligen inte helt inlyssnad men jag tror att jag fattar tillräckligt. Tycker du att Isis är för lamt, Abandon för jobbigt, Counterblast för smutsigt och Cult of Luna för pretto, spana in det här.
http://molokenband.tumblr.com/


Discouraged skickade även med en platta med Terrortory men den tyckte jag sög så på den blir det ingen recension.

onsdag, juni 06, 2012

Gigtips GBG


LOKAL EJ KLART!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

På scen:
ANTIKLIMAX(finland) http://www.ruorirecords.com/antiklimax/news/
TOTAL RECALL(finland) http://totalrecallhc.blogspot.se/
TJÄNSTEVAPEN(göteborg) http://tjanstevapen.bandcamp.com/

Entré: 40kr